verlies

Iedereen krijgt te maken met verlies, groot of klein

Verlies van werk, verlies van gezondheid, verlies van je geliefde woonplek, verlies bij scheiding en verlies van dierbaren. Maar het kan ook gaan over het verliezen van wat we heel belangrijk vinden; onze idealen, ons toekomstperspectief.
Wanneer je bijvoorbeeld je baan kwijtraakt bij een reorganisatie of door een burnout, dan betekent dit niet alleen verlies van je werk, maar ook een deel van je identiteit, verlies van collega’s en niet te vergeten zingeving. Je voelt je zelf aan de zijlijn staan, de wereld gaat verder.

Leren stilstaan bij verlies

Een valkuil is om snel wat nieuws aan te gaan. Zonder goed stil te staan bij de pijn, het verdriet wat het afscheid geeft. Je neemt als het ware een sluiproute en wilt snel verder met je leven.
Toch is het belangrijk om te leren stil te staan bij verlies. Om verlies de ruimte te geven, aandacht te hebben voor je verlieservaringen en wat dit betekent voor je.
Met verschillende werkvormen ondersteunt Ank jou om stil te staan bij het verlies. En helpt ze je weer in je kracht te komen staan.
 

"Ik had een prachtige baan als bestuurder binnen de non-profit, ik was veel aan het werk. Door het overlijden van mijn partner ben ik in een burnout geraakt en vervolgens mijn baan kwijtgeraakt. Ik wilde te snel door, sterk zijn en kwetsbaarheid mocht er niet zijn van mezelf. Ik ben door een behoorlijk dal gegaan. Verlies van mijn partner en het verlies van mijn werk maakten dat ik het gevoel had dat ik “niemand” meer was en niet meer van betekenis was. Mede door de begeleiding van Ank, het vertragen, voelen, rouwen op mijn manier, vertrouwen, maar ook de verschillende inspirerende werkvormen voel ik weer zelfvertrouwen en energie om mijn toekomst op te pakken."
Jiska
 

"Ank heeft mij erg geholpen in de periode na mijn burnout. Stilstaan bij mijn verdriet, het voelen falen, mijn schuldgevoelens, alles kon er zijn. Enerzijds de erkenning en anderzijds het zelfonderzoek, wie ik ben, wat ik kan en wat mij drijft hebben mij weer nieuw zelfvertrouwen gegeven. Ik heb nu een leuke part-time baan en ben daarnaast mijn eigen bedrijf als klusser gestart."
Anne